بوستان سیفیه ملایر در دوره قاجاریه توسط سیف الدوله نوه فتحعلی شاه احداث گردید و امروزه نیز با امکانات مختلفی که دارد مورد استفاده می باشد.سیف الدوله در ساخت این بوستان از مهندسین ایتالیایی و مقنیان یزد جهت انتقال آب بهره جست.
بوستان سیفیه ملایر یکی از قدیمیترین بوستانهای طبیعی غرب کشوراست، که در شمال شرقی این شهر و در دامنه کوه گرمه در مساحتی نزدیک به 10 هکتار واقع شده است.
بوستان سیفیه ملایر، در دوره قاجاریه و در سال 1304 هجری قمری، توسط سیف الدوله (نوه فتحعلی شاه) احداث شد. وی در همان سال از جانب ناصرالدین شاه قاجار، به عنوان حاکم ملایر و تویسرکان منصوب شد. زمانی که اجازه فروش املاک خالصیه از سوی حکومت وقت صادر گردید ایشان زمینهای پارک را که از مزارع روستای ازناو بود خریداری کرد و با بهرهگیری از مهندسان و معماران ایتالیایی اقدام به طراحی و ساخت این مجموعه بینظیر کرد. همچنین از ذوق و هنر مقنیان یزدی سود جست و با حفر قنات، آب را از فاصله 8 کیلومتری به پارک منتقل کرد. بدین ترتیب شالوده یک بوستان و تفرجگاه زیبا در شهر ملایر بنا نهاده شد. سیف الدوله از همان ابتدا مجموعه پارک را جهت استفادهی عموم اختصاص داد. وجود درختان چنار کهنسال، حوضچهها، آب نماها و جنگل مصنوعی احداث شده بر روی تپههای اطراف آن، منظرهای زیبا و آب و هوایی مطبوع را به وجود آورده است. این بوستان دارای دو استخر است که آب آن از طریق آب جاری تأمین میشود. همچنین دارای مسجدی است که توسط سیف الدوله احداث گردیده و ساختمانی که ظاهراً محل سکونت بانی آن بوده است. سالن غذاخوری، سکوهای نشیمن و وسایل بازی کودکان از دیگر امکانات پارک میباشد.